مقالات

سوئیچ فیبر نوری سیسکو چیست؟

سوئیچ فیبر نوری سیسکو چیست؟

سوئیچ شبکه فیبر نوری سیسکو یک دستگاه مخابراتی در یک شبکه کامپیوتری می باشد که دستگاه های دیگر را به همدیگر وصل می کند.  یک سوئیچ شبکه فیبر نوری پیام را از هر دستگاهی که به آن وصل است دریافت می کند و سپس  به دستگاهی که پیام برای آن در نظر گرفته شده است منتقل می کند. اگر قصد خرید سوئیچ سیسکو یا اضافه کردن تجهیزات جدید به شبکه خود را دارید این مقاله را تا انتها با ما همراه باشید.

سوئیچ فیبر نوری سیسکو

معمولا چندین کابل داده به یک سوئیچ فیبر نوری متصل می شوند تا ارتباط میان دستگاه های گوناگون شبکه را ممکن سازند. در این مقاله با سوئیچ فیبر نوری سیسکو بیشتر آشنا می شویم با ما همراه باشید.

انواع سوئیچ سیسکو

انواع سوئیچ های سیسکو عبارتند از:

  • سوئیچ Fixed
  • سوئیچ ماژولار Modular Switches
  • سوئیچ Stackable
  • سوئیچ PoE
  • سوئیچ فیبرنوری
  • سوئیچ غیرمدیریتی Unmanaged
  • سوئیچ مدیریتی Managed
  • سوئیچ هوشمند یا Smart Switch
  • سوئیچ لایه ۳
  • سوئیچ دیتاسنتر

سوئیچ فیبر نوری سیسکو چیست؟

سوئیچ فیبرنوری چیست؟

چنانچه به اتصال شبکه ها در فواصل طولانی نیاز دارید مثلا بیش از ۱۰۰ متر که کابل اترنت معمولی کافی نیست، لازم است تا از کابل فیبر نوری استفاده کنید. پورت‌های فیبر نوری SFP – Small Form Factor Pluggable نام دارد.

بیشتر بخوانید  مدل لایه 3 سوئیچ سیسکو چیست

پورت‌های فیبر نوری جهت وصل کردن سوئیچ ها در یک طبقه ساختمان و یا ساختمان‌هایی با فواصل چند کیلومتر از یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

این سوئیچ های فیبر نوری سیسکو ابزارهای کلیدی در شبکه‌های کامپیوتری محسوب می شوند که ارتباطات داده را اداره می‌کنند . اجازه می‌دهند تا دستگاه‌های گوناگون در یک شبکه به یکدیگر وصل شوند. چرخه ارسال و دریافت داده را از طریق پورت‌های مختلف فراهم می آورند.

مزایا و معایب فیبر نوری

 مزایا:

۱. سرعت بالا و پهنای باند گسترده: فیبر نوری دارای قابلیت انتقال داده‌ها با سرعت بالا و پهنای باند گسترده است که امکان ارسال حجم زیادی از داده را در مدت زمان کوتاه امکان پذیر می کند.

۲. مقاومت در برابر اختلالات الکترومغناطیسی و نویز: فیبر نوری در برابر تداخلات الکترومغناطیسی و نویزهای خارجی مقاوم است، پس عملکرد آن در محیط‌های با اختلالات الکترونیکی بالا بهتر است.

۳. امنیت بالا: اطلاعاتی که از طریق فیبر نوری ارسال می‌شوند، به آسانی قابل دسترسی و نفوذ نیستند؛ این قابلیت موجب افزایش امنیت در انتقال داده‌ها خواهد شد.

۴. مسافت بلند انتقال داده: فیبر نوری می‌تواند داده‌ها در مسافت‌های زیاد انتقال دهد بدون اینکه دچار افت کیفیت و سرعت انتقال شوند.

معایب فیبر نوری

۱. هزینه بالا: نصب و نگهداری فیبر نوری هزینه زیادی دارد و امکان دارد برای بعضی از شبکه‌ها مناسب نباشد.

۲. آسیب پذیری نسبت به خرابی‌های مکانیکی: به علت حساسیت فیبر نوری در مقابل خرابی‌های مکانیکی همچون انحنای شدید یا شکستگی، ممکن است در صورت بروز این خرابی‌ها، انتقال داده‌ها قطع شود.

بیشتر بخوانید  معرفی سرورهای نسل 11 HP

انواع سوئیچ شبکه فیبر نوری

به صورت کلی، سوئیچ شبکه فیبر نوری را به عنوان سوئیچ اترنت فیبر نوری می شناسند. سوییچ های شبکه فیبر نوری در سرعت های مختلف به شرح زیر می باشند:

سوئیچ اترنت فست با سرعت

سوئیچ اترنت گیگابیتی با سرعت

سوییچ اترنت ده گیگابیتی با سرعت

پورت های سوئیچ شبکه فیبر نوری

به صورت معمول، سوئیچ های شبکه فیبر نوری در پیکربندی های 5، 8، 12، 24، 32، 48 و 54 پورت می باشند که  این پورت ها ترکیبی از اتصال فیبر و مس هستند.  پورت SFP/SFP+ به منظور اتصال فیبر و پورت های RJ-45 برای اتصال مسی که در سوئیچ اترنت گیگابیتی و سوئیچ اترنت ده گیگابیتی تعدادشان بیشتر است.

 برای سوئیچ های فیبر 25، 40 یا 100G، پورت های مختلفی همچون  SFP28، QSFP+، QSFP28 و… وجود دارد. در اتصال فیبر نوری انتقال داده تا 120 کیلومتر امکان پذیر است ، در حالی که اتصال مسی تنها فواصل 100 متری را پشتیبانی می کند.

سوئیچ فیبر نوری سیسکو چیست؟

سوئیچ های مدیریتی

سوئیچ های مدیریتی که اغلب در شبکه های بزرگ استفاده می شود جهت تامین نیاز های شبکه همچون امنیت، کنترل و مدیریت شبکه می باشند. از جمله قابلیت های مهم یک سوئیچ مدیریتی می توان به تعداد پورت ها و سیستم عامل آن اشاره کرد.

 توان مصرفی، ظرفیت حافظه و دخیره سازی، سرعت، شدت جریان پارامترهای دیگری هستند که در انتخاب سوئیچ ها در نظر گرفته می شوند.

سوئیچ های مدیریتی و صنعتی ABM  از چهار پورت شبکه اترنت گیگابایتی PoE  اکتیو با توان 60 وات در هر پورت ( مناسب کنترل دوربین های گردان) و دو پورت فیبر  SFP برخوردارند با پشتیبانی ریتهای 100/1000/2500/10000Mbps.

بیشتر بخوانید  معرفی کابل cat5

با قابلیت پیکربندی پورت ها  به صورت Access و Trunk  و Hybrid  و امکان ایزوله شدن با توان سوئیچینگ 56Gbps   هستند.

پشتیبانی از پروتکل SNMP (V1,2,3)

دارای رابط گرافیکی Web Config)) به منظور مدیریت دستگاه و همچنین دارای پورت کنسول استاندارد و پشتیبانی از Ssh  و telnet 

مراحل کانفیگ اولیه سوئیچ های فیبر نوری سیسکو

اتصال به سوئیچ: نخست سوئیچ را به برق و شبکه وصل کنید.

ورود به سوئیچ: از طریق رابط کاربری یا CLI (Command Line Interface) به سوئیچ وارد شوید.

تنظیمات اولیه: تنظیمات اولیه همچون تنظیم زمان و تاریخ، مدیریت رمز عبور و IP address داده‌ها را انجام دهید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم سوئیچ فیبر نوری سیسکو اطلاعاتی به شما ارائه دهیم. در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که برای خرید سوئیچ سیسکو می‌توان با توجه به عملکرد، امنیت، هزینه و کارایی سوئیچ از میان دو نوع سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی یکی را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *