مقالات

لایسنس شبکه چیست؟

لایسنس شبکه چیست؟

لایسنس در لغت به معنای پروانه و در علوم کامپیوتر به معنای مجوز استفاده از یک نرم افزار یا سخت افزار است. لایسنس‌ در شبکه‌ها به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای مدیریتی شناخته می‌شود. اگر دوست دارید بدانید لایسنس شبکه چیست؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

لایسنس شبکه چیست؟

پیش از اینکه به لایسنس شبکه چیست؟ بپردازیم بهتر است با مفهموم لایسنس بیشتر آشنا شویم. به کد فعال سازی نرم افزار ها برای نصب و استفاده لاینسس گفته می شود.

وجود لاینسس در اسکریپت، نرم افزار یا همان سیستم مدیریت، شما را از قانونی بودن آن نرم افزار مطمئن می سازد. این نکته بسیار حائز اهمیت است که استفاده از اسکریپت و نرم افزار های دارای لاینسس بسیار بهتر و مطمئن تر از نسخه های کرک شده می باشد.

بهترین کار این است که لاینسس را مستقیما از سازنده یا توسعه دهنده نرم افزار خریداری کنید و چنانچه توانایی خرید لاینسس نرم افزار مورد نظر را ندارید بهترین کار این است که از منابع قانونی فارسی که ارائه دهنده ی لاینسس نرم افزار مورد نظر هستند خریداری کنید.

کاربران برای استفاده قانونی از نرم افزارها، این مجوزها را بعد از پرداخت مبلغی به شرکت سازنده نرم افزار دریافت می کنند.

پس از آشنایی کلی با مفهوم لایسنس حالا به مبحث اصلی خود می رسیم که لایسنس شبکه چیست؟ لایسنس‌ در شبکه‌ یکی از ابزارهای مهم مدیریتی محسوب می شود.

 با استفاده از لایسنس‌ها می‌توان قابلیت‌ و ویژگی‌های خاصی را در تجهیزات شبکه فعال نمود. لایسنس دهی نه تنها در بهینه‌سازی منابع کمک کننده هستند، بلکه این اطمینان را می‌دهد که کاربران به طور قانونی از تکنولوژی‌های جدید استفاده کنند.

لایسنس شبکه چیست؟

به طور کلی انواع لایسنس ها از نظر اعتبار به 2 نوع تقسیم بندی می شوند که عبارتنداز:

  1. لایسنس زمان دار : لایسنس های زمان دار اغلب برای آنتی ویروس ها به کار برده می شوند. مشتری پس از خرید این لایسنس ها برای مدت مشخصی مثلا 365 روز می تواند از نرم افزار استفاده کند و بعد از آن باید مجددا یک سریال یا لایسنس جدید را خریداری کند.
  2. لایسنس مادام العمر یا لایف تایم : این لایسنس ها بعد از ثبت نام در نرم افزار (رجیستر) به صورت مادام العمر یک نسخه از نرم افزار را فعال می کنند و دیگر نیازی به تمدید یا پرداخت هزینه مجدد ندارند.
بیشتر بخوانید  سرورهای تاور hp چیست

 

تعدادی از معروف ترین لایسنس های شبکه و امنیت

در ادامه به بررسی بعضی از معروف ترین لایسنس های شبکه و امنیت خواهیم پرداخت این لایسنس ها عبارتنداز:

  • سیسکو
  • Solarwinds
  • ISE
  • اسپلانک
  • F5

 

سیسکو و لایسنس آن

سیسکو یکی از شرکت های پیشرو در حوزه ی فناوری شبکه و ارتباطات و ارائه‌دهنده مجموعه‌ای گسترده از محصولات و راهکارهای شبکه می باشد که سوئیچ‌ها، روترها، فایروال‌ها و سیستم‌های امنیتی جزئی از آن به شمار می روند.

لایسنس‌های سیسکو، که قسمت مهمی از این محصولات را تشکیل می‌دهند، به کاربران این اجازه را می‌دهند تا از قابلیت‌های پیشرفته و امنیتی این تجهیزات به صورت کامل بهره‌مند شوند.

این لایسنس‌ها در انواع گوناگونی ارائه می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و سطوح دسترسی متفاوتی را برای کاربران به وجود می آورند. انتخاب لایسنس مناسب برای تجهیزات سیسکو تأثیر قابل توجهی می تواند بر کارایی و امنیت شبکه داشته باشد. به عنوان مثال، لایسنس‌های مختلف برای روترها و سوئیچ‌ها امکانات و قابلیت‌های متفاوتی را فراهم می‌کنند، از جمله قابلیت‌های پیشرفته می توان به مسیریابی، امنیت شبکه و مدیریت ترافیک اشاره کرد. انتخاب درست لایسنس می‌تواند در بهبود عملکرد شبکه و افزایش امنیت کمک کننده باشد.

معرفی Solarwinds

سولارویندز (SolarWinds) شرکتی نرم‌افزاری مشهور در زمینه توسعه ابزارهای مدیریت شبکه و IT است. محصولات این شرکت به مدیران سیستم و شبکه کمک می‌کنند تا زیرساخت‌های فناوری اطلاعات خود را به صورت موثر زیر نظر داشته و مدیریت کنند.

شرکت سولارویندز ارائه دهنده ی انواع مختلفی از نرم‌افزارها است که شامل راهکارهای نظارت بر شبکه، مدیریت عملکرد سرور، مدیریت داده‌ها و امنیت سایبری می شوذ. محصولات این شرکت به علت داشتن قابلیت‌های گسترده و انعطاف‌پذیری‌ خود در میان متخصصان IT بسیار پرطرفدار هستند.

از جمله محبوب‌ترین محصولات این سولارویندز ، SolarWinds Network Performance Monitor است، که ابزاری قدرتمند به منظور نظارت و تجزیه و تحلیل عملکرد شبکه است.

بیشتر بخوانید  حملات DDoS چیست

 این نرم‌افزار برای کاربران این امکان را به وجود می آورد تا به سرعت مشکلات شبکه را شناسایی و برطرف کنند، که این مسئله به بهبود قابلیت اطمینان و کارایی شبکه کمک می‌کند. علاوه براین، SolarWinds Server & Application Monitor به مدیران IT اجازه می‌دهد تا عملکرد سرورها و برنامه‌های کاربردی را به صورت مداوم نظارت کنند.

معرفی سیسکو  ISE

سیسکو ISE (Identity Services Engine) یک راهکار جامع مدیریت دسترسی و امنیت شبکه است که به وسیله ی شرکت سیسکو ارائه شده است. این پلتفرم امکانات زیادی را برای شناسایی و مدیریت کاربران و دستگاه‌های متصل به شبکه به وجود می آورد.  ISE به سازمان‌ها کمک می‌کند تا سیاست‌های دسترسی یکپارچه‌ای را برای کاربران و دستگاه‌های گوناگون، از جمله سیمی، بی‌سیم و VPN، اعمال کنند.

این سیستم با ارائه دید کاملی از شبکه، برای مدیران IT این امکان را به وجود می آورد تا امنیت شبکه را به صورت موثر مدیریت کنند و سریعا به تهدیدات پاسخ دهند. از ویژگی‌های مهم  ISE، قابلیت احراز هویت و مجوزدهی پیشرفته می باشد.

این سیستم از استانداردهای امنیتی گوناگونی پشتیبانی می‌کند و امکان احراز هویت چندعاملی را به وجود می آورد. علاوه براین، ISE  امکان تعریف سیاست‌های دسترسی با توجه به نقش کاربران، موقعیت جغرافیایی، نوع دستگاه و سایر شرایط را به وجود می آورد، که این مسئله به افزایش انعطاف‌پذیری و امنیت شبکه کمک می‌کند. شما می توانید برای خرید سوئیچ سیسکو به وبسایت کیارا افزار مراجعه نمایید.

معرفی اسپلانک

اسپلانک (Splunk) یک پلتفرم قدرتمند برای تجزیه و تحلیل داده‌ها، نظارت و جستجوی داده‌های بزرگ می باشد. به سازمان‌ها کمک می‌کند تا از داده‌های تولید شده به وسیله ی سیستم‌های IT، دستگاه‌های امنیتی و سایر منابع داده‌ای، اطلاهات ارزشمندی به دست آورند.

 اسپلانک برای کاربران این امکان را به وجود می آورند تا داده‌های پیچیده و حجیم را به آسانی جمع‌آوری، تحلیل و نمایش دهند، که این مسئله به تصمیم‌گیری دقیق‌تر و سریع‌تر در سازمان‌ها کمک می‌کند. اسپلانک در زمینه‌های گوناگونی از جمله امنیت سایبری، نظارت بر عملکرد سیستم‌ها و تحلیل داده‌های کسب‌وکار مورد استفاده قرار می گیرد.

این پلتفرم با ارائه ابزارهای پیشرفته بهم نظور جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها، برای کاربران این امکان را به وجود می آورند تا الگوهای پنهان، روندها و تهدیدات احتمالی را در داده‌ها شناسایی کنند.

بیشتر بخوانید  فایروال سخت افزاری چیست

 اسپلانک با استفاده از قابلیت‌ تجزیه و تحلیل پیشرفته، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا از بین حجم زیادی از اطلاعات، داده های مفید و کاربردی را استخراج کنند. علاوه براین، امکان نظارت و هشدار در زمان واقعی را به وجود می آورد، که در مدیریت بهتر امنیت و عملکرد سیستم‌ها کمک کننده خواهد بود.

ممکن است پیاده‌سازی و استفاده از اسپلانک به دانش فنی و تخصصی نیاز داشته باشد، چراکه تنظیمات و پیکربندی‌های آن باید به درستی انجام گیرد تا بیشترین بهره‌وری را داشته باشد. علاوه بر این، مدیریت داده‌ها و حفظ حریم خصوصی هنگام استفاده از اسپلانک موضوعات بسیار مهمی هستند که لازم است به مورد توجه قرار گرفته شوند.

لایسنس شبکه چیست؟

معرفی F5

در ادامه ی مقاله ی لایسنس شبکه چیست به معرفی شرکت f5 می پردازیم. یکی از شرکت های پیشرو در زمینه ارائه راهکارهای شبکه و امنیت F5 Networks می‌باشد که محصولات و خدمات مختلفی را به منظور بهبود عملکرد، در دسترس بودن و امنیت برنامه‌های کاربردی در شبکه‌های مختلف ارائه می‌دهد.

 محصولات F5 شامل بارگذارهای متعادل‌کننده (Load Balancers)، دیواره‌های آتش (Firewalls)، و راهکارهای مدیریت ترافیک شبکه می باشند. شرکت F5 به خصوص برای محصولات BIG-IP خود شناخته شده است. به سازمان‌ها کمک می‌کند تا ترافیک شبکه‌های خود را به صورت موثر مدیریت کنند و تضمین کننده ی امنیت برنامه‌های کاربردی خود باشند.

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های محصولات F5 می توان به توانایی در مدیریت ترافیک و بارگذاری متعادل‌کننده اشاره می کرد. محصولات F5 امکانات پیشرفته‌ای همچون محافظت در مقابل حملات DDoS و تهدیدات وب، برای امنیت برنامه‌های کاربردی ارائه می‌دهند. به‌روزرسانی مداوم و نظارت بر محصولات F5 به منظور مقابله با تهدیدات جدید امنیتی و تغییرات در محیط شبکه ضرورت دارد.

سخن پایانی

با پیشرفت دنیای اینترنت، اسکریپت و نرم افزار های مختلفی برای رفع نیاز کاربران ایجاد شده است. از جمله عوامل مهمی که امنیت یک سیستم عامل، نرم افزار یا اسکریپت را تضمین می کند وجود لاینسس است. در مقاله ی لایسنس چیست؟ دریافتیم که لایسنس‌ در شبکه‌ یکی از ابزارهای مهم مدیریتی به شمار می رود که با استفاده از آن می توانید بسیاری از قابلیت ها را فعال نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *