حملهی DDoS به صورت معمول با ارسال ترافیکی بیش از ظرفیت شبکه موجب از کار افتادن وبسایتها میشود. به همین منظور قصد داریم به راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور بپردازیم با ما همراه باشید.
حمله DDoS چیست؟
حملات DDoS از جمله مهمترین و بزرگترین انواع حملات اینترنتی است که عملکرد سرور و سایت شما را با اختلالات جدی روبرو میکند. DDoS مخفف عبارت Distributed Denial-of-service یا اختلال توزیع شده در خدمات می باشد.
زمانی که حمله DDoS اتفاق افتاده باشد، سایت با هنگی و کندی عملکرد مواجه می شود. حملات DDoS، به سایت و سرور، ترافیک غیرمعمولی را می فرستند. حمله DDoS میتواند موجب اختلال در سرویسهایی همچون ایمیل و مصرف بیش از حد اندازه سرور شود.
در حقیقت، این حمله میتواند موجب درگیری سرور گردد و در نتیجه سرور غیرقابل دسترسی خواهد شد. علاوه براین، پس از حمله DDoS، سایت از کار افتاده و کاربر نمی تواند از آن استفاده کند. به طور کلی امکان دارد هکر ها هر سایتی را هدف حمله قرار دهند. ولی حمله DDoS بیش از همه به صاحبان کسب و کارهای زیر انجام میشود:
- خرده فروشان آنلاین
- شرکتهای بازیسازی
- مؤسسات مالی
راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور
جلوگیری از بروز حملات DDoS امکانپذیر است، ولی آیا میدانید که به چه صورت باید این کار را انجام داد؟ راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور عبارتست از:
استفاده از نرمافزار و ضدحمله DDoS
از جمله راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور که می توانید انجام دهید، استفاده از نرمافزارهای مخصوص است.
از جمله نرمافزارهایی که میتواند به امنیت بیشتر سرور کمک زیادی کند عبارتنداز Check Point، Fortinet و Radware که شما با استفاده و نصب این نرم افزارها میتوانید از نفوذ هکرها به سرور جلوگیری نمایید.
استفاده از سختافزار ضدویروس
از دیگر روشهای جلوگیری از حمله DDoS به سرور به استفاده از سختافزارهای ضد ویروس می توان اشاره کرد. فایروال یکی از این سختافزارهای کاربردی است که قابلیت کنترل ترافیک ورودی به دستگاهها را دارد. در حقیقت، این سختافزار میان سرور و شبکههای خارجی قرار میگیرد و نقش آنتی ویروس را ایفا می کند.
این سخت افزار مانند سدی قوی در مقابل نفوذ هکرها قرار می گیرد.
خرید پهنای باند بیشتر
خرید پهنای باند اینترنتی از دیگر روشهای پیشگیری از بروز حملات DDoS است. سرور باید جهت مدیریت حجم ترافیک دارای پهنای باند کافی باشد. برای نفوذ کمتر هکرها به سرور سایت ، خرید پهنای باند مناسب ترین گزینه است.
مقاومسازی شبکه
یکی از راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور ، مقاومسازی شبکه است. هدف از این کار، کاهش خطرات امنیتی و پیشگیری از حملات هکری می باشد. پیکربندی مناسب تجهیزات شبکه در برابر حملات DDoS یکی از راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور که می توانید انجام دهید، تغییر پیکربندی مناسب تجهیزات شبکه است.
شما میتوانید پیکربندی فایروال را به منظور پیشگیری از بروز این حملات تغییر دهید. همینطور شما می توانید از تجهیزات امنیتی شبکه برای بالا بردن امنیت شبکه خود استفاده کنید.
استفاده از فایروال مخصوص
استفاده از فایروال از جمله مهمترین کارها و روشهای جلوگیری از حمله DDoS به سرور است. فایروال باید ایمن و قدرتمند باشد تا بتواند ترافیک سایت را به خوبی شناسایی کند. در صورت شناسایی ترافیک، ریسکها و خطرات، فایروال سرور را مسدود میکند. کریو کنترل از جمله قدرتمندترین فایروالها است که در امنیت سرورها بسیار موثر است.
کریو کنترل میتواند از امنیت شبکههای اینترنتی و سازمانهای گوناگون تا حد زیادی محافظت کند. با استفاده از این فایروال ، احتمال بروز حملهDDoS به حداقل خواهد رسید.
توجه به تنظیمات امنیتی سرور
یکی دیگر راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور که می توانید انجام دهید، توجه به تنظیمات امنیتی سرور است. کاربران می توانند روی هر سرور، حتی سرور مجازی، تنظیماتی را انجام دهند.
تهدیدهای امنیتی DDoS را جدی بگیرید!
اولویت نخست هر سازمانی، استفاده از روشهای جلوگیری از DDoS به سرور است. شما میتوانید با به کار گیری راهکارهای نظارتی و امنیتی مناسب و رسیدگی به موقع از بروز حملات DDoS به سرور جلوگیری کنید. تهدیدهای امنیتی برای هر سرور، هاست ابری و سایتی میتوانند خطرناک باشند.
هکرها، با داشتن انگیزههای مختلف اقدام به هک وبسایتها و سرورها میکنند. برخی اوقات، رقبای یک کسب و کار آنلاین برای هک سرور اقدام می کنند تا فروش آن سایت را به حداقل برسانند. پس، اگر صاحب کسب و کارهای آنلاین هستید و یا وبسایت خود را به تازگی تأسیس کردهاید، لازم است تا از نفوذ این هکرها پیشگیری کنید.
در حقیقت، در صورتی که تهدیدهای DDoS را جدی نگیرید، امنیت سایت شما با مشکل روبرو خواهد شد. در واقع، نمیتوان گفت که حملات DDoS تا چه زمان ادامه دارند. تا هنگامی که هکرها تصمیم بگیرند که حملات را ادامه دهند، این روند ادامه دار خواهد بود.
در حقیقت، تا زمانی که سرور نتواند شرایط را کنترل کند، حملات DDoS قطع نمیشوند. ممکن است که حملات DDoS تا روزها و ماهها هم ادامه داشته باشند. پس، اگر امنیت سرور و سایت برای شما مهم است ، باید استفاده از فایروال مخصوص، نرمافزار و سختافزارهای ضدحمله، مقاومسازی شبکه و خرید پهنای باند را در الویت خود قرار دهید.
روش های موثر برای جلوگیری از وقوع حملات DDoS
- بهره گیری از سرویس های DDoS Protection مانند کلودفلر
- بهره گیری از سیستم های حفاظتی IDS
- حفظ امنیت کرنل یا هسته سیستم عامل
- حفظ امنیت سرویس PHP سرور
- حفظ امنیت اسکریپت های تحت Perl
- حفظ امنیت اسکریپتهای تحت python
- تامین امنیت سرور با آنتی شل به برای عدم اجرای Shell های مخرب
- استفاده از آنتی ویروس مناسب با کانفیگ صحیح برای بررسی سرور
- کانفیگ امنیتی symlink جهت جلوگیری از دسترسی های غیر مجاز
- انسداد پورت های قابل نفوذ بر روی سرور
- حذف کردن سرویس های که استفاده نمی کنید یا غیر ضروری هستند از روی سرور
- استفاده از موارد حفظ امنیت وب سرور نصب شده بر روی سرور همچون لایت اسپید یا آپاچی
- تأمین امنیت پورت های بازی که نمس توان آن ها را بست، مانند پورت 80
- بروز کردن هسته وردپرس در سایت های وردپرسی و استفاده از افزونه های امنیتی وردپرس
سخن پایانی
در این مقاله با راهکارهای جلوگیری از حملات روی سرور و موارد امنیتی و ابزار هایی که می توانیم پیش از بروز یا حین انجام حملات DDoS از آن ها استفاده کنیم، آشنا شدیم.
به عنوان نکته ی پایانی باید بگوییم که هیچ روش دائمی برای جلوگیری از حملات DDoS وجود ندارد، و همیشه هکر ها از روش ها و تکنیک های به روز تر برای اجرای حملات سنگین استفاده می کنند. اما با توجه به نکاتی که به آن ها اشاره کردیم می توانید این مسیر را برای آن ها سخت تر کنید.